top of page

OVER ONZE VILLA

Ons huis ligt in het kleine traditionele dorp Mariou (Zuid-Kreta). Mariou ligt op de berghelling met witgekalkte huizen en straten als labyrinten met uitzicht op de baaien van Plakias en Damnoni. Mariou ligt in het departement Rethymnon en heeft de charme die u van het landelijke Kreta verwacht. Het dorp ligt op slechts een paar kilometer van Plakias. De stad Rethymnon ligt 27 kilometer ten noorden van Mariou.
Onze villa ligt net buiten Mariou met een prachtig uitzicht over de baaien van Plakias en Damnoni. De reis naar onze villa is op zichzelf spectaculair. Vanaf het vliegveld van Chania of Heraklion rijdt u eerst op de "nieuwe weg" richting Rethymnon. Vanuit Rethymnon voert de weg over de Kourtaliótiko-kloof naar het zuiden (Spili). De rotsen hangen over de weg en de afgrond aan de andere kant is diep. Deze kloof heeft een unieke vegetatie en stroomt in de diepte de rivier Kourtaliótis. De kloof begint in het dorp Koxaré en eindigt aan het einde in de Prèveli-kloof. Het ligt tussen de bergketens Kouróupa (984 m) en Xirón (904 m).
De kloof zelf is ongeveer 3 km lang en de muren bereiken op sommige plaatsen een hoogte van 600 m. De weg naar ons huis loopt door deze kloof en halverwege is een platform van waaruit je een prachtig uitzicht hebt op de kloof. Hier is het mogelijk om de diepte te bereiken via gebeeldhouwde stappen. Aan de andere kant is er een kapel in de rots gewijd aan Agios Nikòlaos, bereikbaar via een trap. De naam "Kourtaliotiko" dankt de kloof aan het geluid dat wordt waargenomen wanneer een sterke wind waait. Het geluid van de wind tegen de rotsen is vergelijkbaar met het geluid van Kourtalis (castagnetten)
bottom of page