top of page

OVER KRETA

Kreta is een onvergetelijk eiland dat de zintuigen niet alleen betovert met zijn indrukwekkende landschap, maar ook met zijn geest, ziel, geschiedenis én mensen. Het enige wat u hoeft te doen is een paar dagen doorbrengen met de lokale bevolking. Hun gastvrijheid zorgt ervoor dat je deel uitmaakt van hun cultuur en hun speciale, pure levensstijl. Wanneer u Kreta bezoekt, wees dan voorbereid om verliefd te worden op dit land van wonderen. Als je hier eerder bent geweest, is dit je tweede thuis.

Samen met Cyprus biedt Kreta het zonnigste klimaat op het Europese continent. Er zijn 62 uitstekende blauwe vlag stranden, een schone strand award en uitstekende waterkwaliteit. 
Kreta heeft een speciale uitstraling! Niet alleen door het felle licht, dat het scherpe contrast van de wilde bergen en de heldere zee vangt. Er is een weelderige fauna, de flora en fauna op het eiland zijn uniek. Adem de alomtegenwoordige geuren van wilde kruiden in, proef het verse fruit, de beste olijfolie ter wereld en heerlijke gezonde kazen. Geniet van een heerlijke Griekse koffie in een taverne op straat ergens in een bergdorp, de opwinding van een bruiloft en andere evenementen, geschiedenis en mensen en bezoekers van over de hele wereld. Voor liefhebbers: het is ook een historisch en archeologisch paradijs.
 
Kreta staat bekend om zijn gastvrijheid en traditie voor zijn bezoekers. Tradities en cultuur in muziek, kunst, eten en ambachten spelen hier een belangrijke rol. Het combineert Europese paden met het unieke van de lokale bevolking.
Hoe veranderlijk het weer in Nederland ook is, het is zo stabiel op Kreta, tenminste van juni tot oktober. De maand mei is ook een geweldige tijd, de natuur is op zijn best, alles staat in bloei en de temperaturen zijn zeer aangenaam voor wandelaars, fietsers en cultuurliefhebbers. De maanden juli en augustus zijn fantastisch voor mensen die houden van de zon, het strand, het zwembad en de zee, met een garantie voor veel zon en hoge (aangename) temperaturen. Snorkelen, zwemmen, surfen, luieren met een boek op het strand of bij het zwembad, uitstapjes met de auto, scooter of fiets, alles is mogelijk. September en oktober zijn de maanden voor mensen die graag zwemmen in een opgewarmde zee, met nog warme dagen maar koelere avonden.
September, zoals mei, is ook geschikt voor mensen die van cultuur en wandelen en fietsen houden. November is ook een prachtige maand op Kreta, maar helaas zijn er (nog) geen directe vluchten naar het eiland. Zelfs in de wintermaanden is het aangenaam om te verblijven, met aangename temperaturen, af en toe minder zonnig weer, maar zeker niet zo koud en wisselvallig als in Nederland.
Kortom ... een prachtig eiland om het hele jaar door te verblijven
Greek Villa
Greek Island
bottom of page