top of page

Waarom is Kreta toch zo fantastisch?

Op een regenachtige dag als vandaag, heb je tijd om eens na te denken over de vraag waarom wij Kreta toch zo geweldig en fantastisch vinden. Hieronder het antwoordt…

Op één dag kun je door totaal verschillende landschappen rijden of wandelen; hagelwitte stranden, kristalhelder water, prachtig afwisselende natuur, hoge bergen (zoals de Lefka Ori, de Ida én de Dikti, allen ruim 2000m boven de zeespiegel) die je prachtige vergezichten laten zien, adembenemende kloofwanden die hoog boven je uittorenen, waarbij je eigen nietigheid méér dan ooit duidelijk wordt.


Met meer dan 300 zonnedagen per jaar warmt het heerlijk op. Het beroemde “Griekse” overdadige licht, is zo'n twee keer sterker dan in het noorden van Europa.

De regen, vochtigheid en afkoeling in de winter doet flora en fauna verademen. Het is een formidabel klimaat.


Je wordt meer dan eens uitgenodigd om de sfeer te proeven, een raki mee te drinken of je tegoed te doen aan al het lekkers dat op tafel staat. De Kretenzers zijn hartelijk en gastvrij !

Zij zijn oprecht in je geïnteresseerd. Hoe oud je bent, waar je vandaan komt, wat voor werk je doet, of je kinderen hebt, enz.


Het eiland en de Kretenzer bevolking raken je ziel keer op keer. Het is voor eeuwig verankerd in je hart.

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page